Oeds Westerhof: er verandert cultureel niets door Pathé

Donderdag 13 november 2014: ARK Fryslan, Presentatie Studio LWD2018. Over impact en nalatenschap van Culturele Hoofdsteden en ’t gebrek aan empathie.

Politecnico di Milano

In het Leeuwarder architectuurhart op het water aan ’t Zuiderplein doen 40 internationale studenten van de prestigieuze Politecnico di Milano verslag van hun onderzoeken naar de impact op en nalatenschap van 14 voormalige Culturele Hoofdsteden en mogelijke lessen voor Leeuwarden CH2018. Vanaf maandag gaan de studenten hun bevindingen uitwerken, aangevuld met de verse indrukken van een paar dagen Leeuwarden en Friesland.

Pathé

Deeltijd- hoogleraar aan de Politecnico en directeur van Hûs en Hiem, Marc A. Visser maakte van het podium gebruik om Oeds Westerhof naar de mogelijke komst van een mega- Pathé- bioscoop te vragen. Volgens Visser een wezenlijke ingreep, maar Oeds Westerhof zag dat anders. “Er verandert cultureel niets aan de stad. Ja, als Pathé komt, verdwijnen de andere bioscopen, omdat Pathé 10 procent goedkoper is, maar verder verandert er niets.” Waar Oeds, is jouw empatisch vermogen?

Impact

Wat verandert er aan de situatie van huidige bioscoopeigenaren en mensen die in alle Leeuwarder bioscopen werken, wat gebeurt er met de rijke bioscoopgeschiedenis van Leeuwarden, wat betekent het voor leegstand op de Nieuwestad? Wat Oeds, is volgens jou impact?

Na de inspirerende presentaties mocht Oeds nogmaals de microfoon ter hand nemen voor een reactie. Hij wilde wel kwijt wat hij vanmiddag had geleerd: “klein is beter, dat past meer in de tijd.”

Nalatenschap

Ik neem je mee, schreef ik enige weken geleden, naar aanleiding van de Tresoar- lezing door Sjoerd Feitsma. Oeds schetste in de zonovergoten ARK Fryslan dat ‘we in theorie alle mogelijke missers hebben uitgesloten, nu de praktijk nog’. Ik hoop dat er een goede registratie van Studio Lwd2018 is gemaakt, want dan kunnen Oeds en Sjoerd nog eens op ’t gemak luisteren naar de Milanese lessen. Beste Oeds, wat is voor jou impact, hoe denk jij ons mee te nemen en wat wil jij Leeuwarden nalaten?

Voor de inspiratie en ’t broodnodig empatisch vermogen bij Sjoerd & Oeds het nummer Summer in the City dat Marc Visser via zijn mobiel ten gehore bracht bij aanvang van Studio Lwrd2018: 

 

 

2 gedachtes over “Oeds Westerhof: er verandert cultureel niets door Pathé

  1. Patrick zegt:

    Goedemiddag,

    Mogen wij dit bericht plaatsen in de komende editie van de Stadskrant Ljouwert?

    Met vriendelijke groet,

    Patrick Faber

    ljouwert handtekening1­

    Eewal 51 A-B

    8911 GR, Leeuwarden

    Tel: 058 – 3030950

    Mob: 06 – 13033679

    http://www.ljouwert.nu

    Gratis bedrijfsbrochures – Advertentie Acquisitie –­Telemarketing – Debiteuren Beheer – Drukwerkbegeleiding

Plaats een reactie